VesselView Dashboard på båt

Disse 5 instrumentene trenger du til båten i sommer

Det er morsomt med båt, men det er enda morsommere når du har gode instrumenter. Det finnes mye å velge mellom; her lister vi opp noen instrumenter du burde ha på plass i båten i sommer.

Vi utvikler og utvider stadig vår utenbords- og marinemotorteknologi. Mercury Marine er ledende i bransjen når det kommer til innovasjon rundt båtlivet, og systemet Smartcraft er en stor del av dette. Smartcraft er en komplett pakke med digital teknologi som gir deg som båtfører noen fantastiske fordeler. Det er et kraftig, integrert styringssystem, som inkluderer alt fra kontroller og Digital Throttle & Shift (DTS) til digitale instrumenter, sensorer, alarmer og annen elektronikk om bord. Under kan du se noen av instrumentene du kan koble til Smartcraft som vil gjøre båten din enklere, sikrere, smartere og morsommere!

 

1. Joystick Piloting

Bli proff båtfører med Joystick Piloting-styringssystemet; ett lite trykk med pekefingeren er alt som skal til. Med joystick-styring fra Mercury vil alt av usikkerhet og stress når det kommer til manøvrering av båten forsvinne, og du vil kjenne på en ny type kontroll og trygghet. Med Joystick Piloting kan du legge vekk nervene under stressende posisjoneringer eller manøvrering i trangt farvann. Med ett enkelt trykk med pekefingeren får du båten til å gjøre akkurat det du vil at den skal gjøre. Joystick Piloting er en del av Smartcraft-styringssystemet og gir deg full kontroll over vind, bølger og strømninger – og mye mer.

 

JoyStick Piloting til ethvert behov:

 

 

Joystick digital throttle and shift

 

 

2. Active Trim

Active Trim er et automatisk system som kontinuerlig justerer motorens trimvinkel basert på endringene i båtens fart og last. Dette vil gi bedre ytelse, drivstofføkonomi og håndtering, ved å reagere helt presist på hvordan båten oppfører seg. Du får en bedre kjøreopplevelse, og trenger ingen forkunnskaper om hvordan du trimmer en motor – Active Trim tar seg av det. Active Trim er kompatibel og passer for de fleste Mercury Fourstroke-påhengsmotorer fra 40hk og oppover, Mercury SmartCraft-kompatible totaktspåhengsmotorer samt Mercury SmartCraft-kompatible bensin- og dieseldrevne hekkaggregatsmotorer med digitale trimsendere.

 

3. Mercury VesselView & Vesselview Link

Mercury VesselView er den totale informasjonsportalen du har ønsket deg. Med VesselView har du full oversikt over hvordan det står til med båten din, og får informasjon om alt fra motordata til båtsystem. Få informasjon om motor, lading, ekkolodd og mer. Med VesselView holder du deg oppdatert på båtens mange funksjonaliteter: turtall, hastighet, drivstofforbruk og -effektivitet, temperatur, trim og så videre.

Mercury VesselView lar deg vise informasjon om motor, generator, ekkolodd og mye annet. Den har mer informasjon og data om båt- og motorfunksjoner enn noe annet system i båtbransjen. Du kan overvåke inntil seks motorer samtidig, på en intuitiv og oversiktlig LCD-skjerm.

VesselView holder styr på alt. Slik at du kan holde styr på ting som er viktigere. For eksempel fisken. Du kan også integrere ditt eksisterende multifunksjonsdisplay (om du har et) med Mercurys fremdriftssystem med VesselView Link. Dette gir deg tilgang til alle funksjonene SmartCraft-systemet tilbyr.

 

4. VesselView Mobile

Ha det gøy på vannet! Om du skaffer deg mobilappen VesselView Mobile (funker også på nettbrett), kan du koble deg til en hvilken som helst Mercury Smartcraft-kompatibel motor via Bluetooth og nyte tiden på vannet i trygg overbevisning om at VesselView Mobile overvåker motoren. Da får du enkelt tilgang til motordata direkte på smarttelefonen, og for eksempel hvor du finner marinaer, restauranter eller lokale båtbutikker, slik at du ikke trenger å veksle mellom appene eller søke manuelt etter dem. Én bruker kan overvåke opptil seks motorer, og hvilke data du får opp på skjermen kan du selv tilpasse.

 

 

VesselView Mobile

 

5. 1st Mate

Sist, men ikke minst, kanskje det viktigste instrumentet du kan ha om bord når det gjelder sikkerhet (sett bort ifra redningsvesten). 1st Mate varsler nemlig båtføreren (eller passasjerene) dersom noen skulle falle over bord, stopper øyeblikkelig motorene og sender et nødanrop til kontaktene som er spesifisert i appen, i tillegg til en nødanropsmelding som inneholder informasjon om plassering, retning, dato og tid. Bærbare armbånd eller karabinkrokfester til båtfører og inntil syv passasjerer synkroniseres med 1st Mate-appen og gir dermed beskjed om noe skulle skje.

1st Mate bruker bærbare mann-over-bord-armbåndsalarmer (MOB-armbåndsalarmer) for å overvåke båtfører og opptil syv passasjerer. Disse bærbare MOB-armbånden kan du enkelt koble til smarttelefonen. Hvis båtføreren faller over bord og ikke klarer å komme seg om bord igjen, stopper 1st Mate øyeblikkelig motorene og sender et nødanrop til kontaktene som er spesifisert i appen, i tillegg til en nødanropsmelding som inneholder informasjon om plassering, retning, dato og tid. 1st Mate finner du snart hos din lokale og autoriserte Mercury-forhandler.

 

Les også: Slik ivaretar du sikkerheten i båten!